Finalisten Circulair Ondernemen Award 2018

Deel dit bericht

Finalisten Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2018 bekend

Op 10 oktober, tijdens De Dag van de Duurzaamheid, organiseerden Duurzaam Ondernemend regio Zwolle (DORZ) en Windesheim een netwerkevent: circulair ondernemen in de regio Zwolle. Naast een borrel en een lezing over circulair ondernemen bij Defensie, pitchten de vijf genomineerde bedrijven. Onder toeziend oog van de jury en zo’n 90 ondernemers streden zij voor een plek in de finale van de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle. Jurylid Inge Grimm van Windesheim maakte de finalisten bekend: Schagen Infra, IJslander en Dijkhuis bouwteam van waarde.

Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle
De Circulair Ondernemen Award is een initiatief van de provincie Overijssel en DORZ. Tussen half juli en half september zijn door gemeenten en ondernemersverenigingen in totaal 62 bedrijven voorgedragen voor de Circulair Ondernemen Award. 28 bedrijven hebben uiteindelijk meegedaan aan de competitie en daarvan zijn Lagemaat uit Heerde, Schagen Infra uit Hasselt, Dijkhuis uit Hardenberg, IJslander uit Oldebroek en Cloud Garden uit Zwolle door de jury verkozen als genomineerden. De jury en organisatie zijn verrast door het aantal en de kwaliteit van de inzendingen, die aangeven dat circulair ondernemen echt leeft in de regio Zwolle.

Bedrijfsbezoeken door de jury langs finalisten                                                                                                                                                                         In het najaar zal de jury, bestaande uit, Annemieke Traag (gedeputeerde provincie Overijssel), Inge Grimm (RvB Hogeschool Windesheim), Laurens de Lange (VNO-NCW), Edwin Peterman (MKB Regio Zwolle), Bram van de Kam (DORZ en Benthem Gratama Advocaten), Maurice Bergman (Rabobank IJsseldelta) en Edwin Stoel (Biohorma en winnaar MVO Award 2017) de drie finalisten bezoeken. Na de bedrijfsbezoeken wordt de winnaar gekozen. De uitreiking is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW en MKB Regio Zwolle op 10 januari 2019.

Kijk voor meer informatie op http://www.circulairondernemenaward.nl/regiozwolle en https://dorz.nl/

Meer berichten

NIEUWS

Rabobank | Circular Economy Challenge

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen.