Van Werven Plastic Recycling is de winnaar van de Circulair Ondernemen Award 2020

Deel dit bericht

Van Werven Plastic Recycling heeft woensdagmiddag 8 september 2021 de Circulair Ondernemen Award 2020 gewonnen. Trudy Huisman, voorzitter van de Economic Board Regio Zwolle en Eddy van Hijum, gedeputeerde Provincie Overijssel overhandigden tijdens de zomerbijeenkomst van VNO-NCW en MKB Nederland Regio Zwolle de award aan Ton van der Giessen van Van Werven Plastic Recycling. De 3 finalisten waren Komeco, Vepa en Van Werven Plastic Recycling.

Na een spannende eindstrijd kwam Van Werven Plastic Recycling als winnaar uit de bus. Uit het juryrapport: ‘Deze verwerker van harde plastics uit milieustraten heeft na het scheiden, wassen, sorteren en shredderen vele verschillende eindproducten. Kortom: producten die vaak als afval worden gezien, worden door Van Werven weer tot grondstoffen getransformeerd, die kunnen opboksen tegen virgin materialen.’

Het was voor de jury niet eenvoudig om tot een winnaar te komen. Het niveau van de genomineerde bedrijven was hoog, tot het laatst was het een nek-aan-nek race. De jury sprak haar trots uit over de drie bedrijven die in de eindstrijd meededen en hun circulariteit. Van Werven Plastic Recycling sprong er uiteindelijk bovenuit. De jury: ‘Het bedrijf voert een langdurige lobby voor een verbod op het verbranden van recyclebare materialen, om afvalstoffen geen afval te laten zijn maar weer om te zetten in grondstoffen. Hierover heeft het bedrijf de afgelopen jaren al met drie staatssecretarissen gesproken. Deze volharding om de branche te veranderen maakt het bedrijf in de ogen van de jury buitencategorie en een gamechanger.’

Ton van der Giessen, Van Werven Plastic Recycling: ‘Het winnen van deze award bevestigt onze duurzame strategie rond het recyclen van plastic afval. Niet alleen het terugwinnen van de grondstof maar ook het positieve effect op het vermijden van CO2 emissie draagt bij aan onze gezamenlijke maatschappelijke doelstellingen.’ Ton vertelt er meer over in deze video.

De Circulair Ondernemen Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de koploper in de Regio Zwolle op het gebied van circulair en duurzaam ondernemen. De Award is een initiatief van stichting DORZ, Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle, en is voor de derde keer uitgereikt. Bekijk hier een video over de top 3 genomineerden. De uitreiking moest twee keer worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Daarom vond de uitreiking van de Circulair Ondernemen Award van 2020 plaats in september 2021, in plaats van in januari 2021.

Nieuwe inschrijving geopend
Ook in 2021 wordt er weer een Circulair Ondernemen Award toegekend. Aanmelden kan op de website van DORZ tot 1 november 2021. De uitreiking vindt plaats op 6 januari 2022.
Een zorgvuldig samengestelde jury beoordeelt alle bedrijven die zich aanmelden op een aantal criteria, die te maken hebben met aandacht voor circulariteit in de bedrijfsvoering en de wijze waarop de medewerkers van het bedrijf daarbij betrokken worden. In november 2021 wordt er een top 5 aangewezen. Deze 5 bedrijven verzorgen een pitch voor de jury, waarna de jury de top 3 bepaalt. De jury bezoekt de top 3 bedrijven in de periode november-december 2021. Daarna wordt de winnaar van 2021 bepaald.

Meer berichten

NIEUWS

Met trots kondigen wij onze volgende bijeenkomst aan die in het teken staat van duurzaamheid en circulariteit binnen het MKB. Deze inspirerende sessie wordt georganiseerd

NIEUWS

Rabobank | Circular Economy Challenge

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen.