Schagen Infra geeft Circulair Ondernemen Award weer door

Schagen Infra geeft Circulair Ondernemen Award weer door

Deel dit bericht

Begin 2019 won Schagen Infra de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle. Schagen Infra B.V., onderdeel van de Schagen Groep, houdt zich bezig met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van infrastructurele projecten. Het is een familiebedrijf waar alleen winst maken niet het doel is maar waar ook veel aandacht wordt besteed aan het sociaal en maatschappelijk kapitaal. 

Schagen ziet circulariteit als noodzakelijk op alle niveaus binnen hun bedrijf en vertaalt dit in hoogwaardig hergebruik, eliminatie van afval en schadelijke stoffen en hernieuwbare energie. Aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) heeft Schagen haar strategie bepaald: doel is om hun negatieve impact op alle terreinen te beperken en hun positieve impact op mens en maatschappij te vergroten. De jury reikte de Circulair Ondernemen Award uit aan Schagen Infra.

Circulaire boodschap
De prijs heeft bij de medewerkers en partners van Schagen en de zusterbedrijven flink wat los gemaakt. Schagen heeft haar best gedaan om de circulaire boodschap daarmee zoveel mogelijk uit te dragen. Een verplichting die hoorde bij het winnen van de prijs. Daarvoor heeft Schagen een flink aantal opdrachtgevers op bezoek gehad. Daar zijn ze het gesprek mee aan gegaan met als doel om circulariteit prominenter op de kaart te zetten in de sector. Er zijn vele lezingen en presentaties over circulariteit gegeven aan het netwerk, verzorgd door de medewerkers. 

Ambities blijven hoog
Ook in de sector wordt het circulaire verhaal van Schagen gewaardeerd. Begin van de zomer won Schagen een mooie circulaire aanbesteding in Amsterdam. Schagen heeft hiervoor een circulair fietspad ontworpen, het Ritspad. Dit pad is circulair vanwege de eenvoud waarmee opgebroken kan worden en de hoge waarde die ondanks opbrekingen, behouden blijft. Deze komt in een rijtje van meer duurzame en circulaire wegenbouwinnovaties zoals White Topping (een betonoverlaging met vezels over een bestaande asfaltconstructie, waardoor de hoeveelheid beton enorm gereduceerd wordt) en andere technieken om de hoeveelheid benodigd materiaal te reduceren. Het tekent het belang dat Schagen hecht aan duurzaamheid en circulariteit. De ambities blijven ook na het winnen van de prijs, onverminderd hoog.

Schagen draagt met trots de prijs voor de nieuwe winnaar in de hoop dat het circulaire verhaal daarmee opnieuw een boost krijgt. Ook hoopt Schagen dat meer partijen actief stappen gaan maken naar de circulaire economie, want er is nog heel veel te doen.

Meer berichten