Ondernemersacademie in ontwikkeling

Deel dit bericht

Al lange tijd hadden we bij DORZ de wens om een circulaire leerlijn te ontwikkelen voor ondernemers. Praktisch en leerzaam, met handvatten om direct te kunnen beginnen, maar ook met een goed businessmodel. Het is dan ook geweldig om te kunnen vermelden dat de eerste stappen hierin zijn gezet. DORZ is één van de negen partners in deze leerlijn.

Academie voor circulair ondernemen

Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ zijn negen partners – voorlopig nog achter de schermen – bezig met het handen en voeten geven aan de Academie voor Circulair Ondernemen. De diverse leerlijnen krijgen concreet vorm, een planning is in zicht en in september hopen we met deze leerlijn naar buiten te komen. Eén ding is zeker: met de samenwerking tussen de partners zit het wel goed. We houden die positieve vibe vast om straks zo snel mogelijk met de academie te kunnen starten.

Voor nu vragen we je om te onthouden waarom we met de Academie bezig zijn. Ons doel met de academie is het ontwikkelen van visie en vaardigheden bij ondernemers met circulaire ambities, zodat ze in staat zijn om circulaire businessmodellen te ontwikkelen of te versterken. Daarmee vergroten we de veerkracht van bedrijven en versnellen we de transitie naar een circulaire economie in de Regio Zwolle. Wat de academie bijzonder maakt is dat je als deelnemer niet alleen van ons leert, maar ook van collega-ondernemers, die met vergelijkbare vraagstukken bezig zijn. Tegelijkertijd werk je aan je eigen, individuele casus, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

Het opleidingstraject gaat stapsgewijs, van het scherp krijgen van je eigen circulaire ambities en mogelijkheden, naar het maken van je eigen concrete plan, uitgewerkt met een goed businessmodel. De academie ondersteunt de mkb-ondernemer met een hoog niveau aan kennis, een maatwerk-programma en een breed netwerk dat verder helpt. Wordt vervolgd!

De ondernemersacademie is een Regio Deal-project.

 

 

Meer berichten

NIEUWS

Rabobank | Circular Economy Challenge

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen.