finalisten Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle bekend

Deel dit bericht

Met trots kondigen wij de drie finalisten aan die na de pitchronde doorgaan voor de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2022. In willekeurige volgorde zijn dit: Ecoplant, PlasticRoad en Tala!

Tala ontwerpt en bouwt huizen van hout en zet in op een volledig duurzame bouw. Door slim te ontwerpen en te produceren wordt in Tala huizen nu al per saldo tientallen tonnen CO2 opgeslagen.

PlasticRoad produceert lichte en circulaire prefab wegelementen van gerecycled kunststof. En combineert oplossingen voor plastic afval, CO₂-uitstoot, wateroverlast in stedelijk gebied en slappe bodems in één duurzame klimaatadaptieve constructie en

Ecoplant is een innovatieve stroomopwekker die naast Co2-neutrale solar-oogst, ook accu-opslag, veiligheidscamera, straatverlichting en laadstation in één is.

Na veelbelovende pitches afgelopen donderdag zal de jury in de komende weken de finalisten een bedrijfsbezoek brengen om alles te weten te komen over hun werkwijze en het circulaire DNA van de finalisten.

Op 30 mei wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW bij de Agnietenberg in Zwolle. De finalist die wint behoort tot de circulaire voorloper in de Regio Zwolle. Met het winnen van deze award krijgt de organisatie een podium en kunnen zij andere bedrijven inspireren.

De Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle is een initiatief van DORZ (Stichting Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle) en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de EBRZ (Economic Board Regio Zwolle).

Meer berichten

NIEUWS

Rabobank | Circular Economy Challenge

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen.