Duurzaamheid op TrendsExpo 2018

Deel dit bericht

 

 

 

 

TrendsExpo en Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor veel ondernemers nog een ondoorzichtig begrip. Waar begin je, wat is praktisch, wat is haalbaar, wat ligt binnen je bereik en mogelijkheden? En waar moet je zijn? Op TrendsExpo willen we deze vragen beantwoorden, samen met jullie organisatie!

 

TrendsExpo, wat houdt dat in?

TrendsExpo is de ondernemersbeurs in Zwolle die net even anders is dan een gemiddelde beurs. Natuurlijk vertellen bedrijven hun verhaal vanuit hun eigen omgeving, maar deze beurs biedt veel meer. Waar de beurs zich vooral in onderscheidt is de focus op trends en ontwikkelingen, die voor ondernemers in hun dagelijkse gang van zaken niet altijd even evident of zichtbaar zijn, maar waar ze uiteindelijk mee te maken hebben of gaan krijgen. En dat in een informele en inspirerende setting.

Zo is er gelegenheid om je relaties uit te nodigen op één van de sfeervolle culinaire pleinen. Deze op een ‘preuvenement’ gelijkende invulling wordt verzorgd door een zestal Zwolse restaurants en cateraars. Ook biedt de beurs organisaties de gelegenheid zich te presenteren in een aantal strategisch geplaatste netwerkboxen. En er zijn vier intieme amfitheaters die plaats bieden aan 40 personen, en waar gedurende de beurs een continue aanbod is van interactieve presentaties en workshops.

TrendsExpo wil inspireren met op zichzelf staande gimmicks en onderwerpen, maar vooral ook met een aantal kernthema’s die de ondernemer van nu raken. Deze thema’s worden groot uitgelicht op de beursvloer, met een centraal ‘landingsplein’ waar gelijkgestemden de gezamenlijkheid van het onderwerp benadrukken. Waar de bezoeker de samenhang snapt tussen de verschillende producten en diensten en waar ruimte is voor de dialoog. Eén van die thema’s is duurzaamheid, en daar willen we graag verder op inzoomen.

Wat betekent duurzaamheid in en voor een bedrijf?

Een vraag die veel ondernemers tegenwoordig bezighoudt is, “wat kan ik doen als bedrijf om duurzamer te ondernemen?”. En helaas denken velen dan alleen nog aan zonnepanelen, groene stroom en zo zijn er nog een heleboel open deuren. Misschien hebben ze al nagedacht over een personeelsbeleid met meer ruimte voor de menselijke kant. Maar wat is nu echt duurzaam? In de waan van de dag komt de ondernemer er niet aan toe deze vraag voor zichzelf te beantwoorden, laat staan er naar te handelen. De bedrijven die verbonden zijn aan DORZ zijn hierin alle vele malen verder dan de gemiddelde ondernemer in het MKB en grootbedrijf.

 

Laten we samen inspireren!

En daarom willen we samen met jullie deze ondernemers inspireren, en motiveren om anders tegen dit thema aan te kijken. Niet vanuit moeten, maar juist vanuit willen. Onze missie is dat de ondernemer duurzaamheid als mogelijkheid ziet, als kans. Maar dit kunnen wij als TrendsExpo niet zonder jullie input, jullie aanwezigheid. Wij zijn goed in het organiseren van de randvoorwaarden; de beurs, de publiciteit en het netwerk, de verschillende magazines die bij ondernemers op de koffietafel liggen. Jullie kunnen de inhoud van het onderwerp duurzaamheid vormgeven!

TrendsExpo heeft Alan Lentz gevraagd met ons mee te denken over de invulling van dit waardevolle thema. Help ons in onze missie duurzaamheid als dagelijks gedachtegoed nog eens in de hoofden van de mensen te krijgen. Zodat de ondernemer vandaag en morgen, maar vooral met het oog op de toekomst andere keuzes maakt. De juiste keuzes, met respect voor mens en milieu.

Wij gaan graag het gesprek aan om te ervaren welke inhoud en waarde jullie organisatie wil toevoegen aan TrendsExpo. En op welke wijze je je als Zwolse duurzame onderneming wilt presenteren. Neem contact op met ons voor meer informatie en een gesprek over de verdere invulling. We zijn erg benieuwd naar je verhaal.

Namens de organisatie van TrendsExpo,

www.trends-expo.nl

Meer berichten