De top 3 voor de Circulair Ondernemen Award 2020 is bekend!

Fotocredits: Samuel Wagner

Deel dit bericht

Ieder jaar reikt DORZ de Circulair Ondernemen Award uit. Welke ondernemingen uit de regio Zwolle vielen in 2020 op door de manier waarop zij omgaan met het voorkomen en elimineren van afval, verspilling en vervuiling? En welk voorbeeld geven zij hiermee aan anderen?

We kregen prachtige inzendingen binnen. Wat zijn er al veel ondernemers bezig met de thema’s duurzaamheid en circulariteit! Na een uitdagend voortraject, want hoe kies je nou uit al die parels, is de jury tot een top 3 gekomen: Van Werven Plastic Recycling, Vepa en Komeco. Drie totaal verschillende bedrijven, elk op een heel andere manier bezig met circulariteit en duurzaamheid.

Het blijft nog even spannend wie er wint. Eind mei bezoekt de jury de bedrijven uit de top 3. De winnaar wordt 30 juni bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW/MKB Nederland Regio Zwolle.

Waarom de Circulair Ondernemen Award?

Een onderdeel van de missie van DORZ is ‘Koplopers in een circulaire en duurzame economie een podium geven’. Daarom organiseren wij jaarlijks de uitreiking van de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle. Deze uitreiking is een samenwerking met de 22 gemeenten van de Regio Zwolle, met VNO-NCW, MKB Nederland Regio Zwolle, Windesheim, de Economic Board Regio Zwolle en de provincie Overijssel. De uitreiking van de award 2020 is vanwege de coronamaatregelen enkele maanden opgeschoven, naar juni 2021.

De top 3 van 2020

Benieuwd naar de duurzame en circulaire initiatieven van de bedrijven uit de top 3?
Lees meer op hun websites:
Van Werven plastic recycling
Vepa, the furniture factory
Komeco, organic fertilizers

Meedoen met de 2021-editie?

Ook in 2021 reiken we weer de Circulair Ondernemen Award uit. Vanaf september kun je je bedrijf inschrijven voor de award 2021 via de website van DORZ.

Meer berichten