Agro Giethoorn

Deel dit bericht

Agro Giethoorn is een toonaangevend agrarisch bedrijf dat steunt op drie pijlers. Het akkerbouwbedrijf is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van aardappelen. Daarnaast heeft het bedrijf drie stallen met vleeskuikens. Om de kringloop op het bedrijf compleet te krijgen staan er sinds 2012 vier silo’s voor biovergisting. Agro Giethoorn was finalist in de door DORZ georganiseerde MVO Award Regio Zwolle 2015.

Agro Giethoorn is in 1996 ontstaan door het bedrijf van de firma Cordes (2 neven Otto en Otto) samen te voegen met het bedrijf van Pieter Winter, die zojuist het bedrijf van zijn ouders had overgenomen. Vol overtuiging kozen de heren Cordes en Winter om hun bedrijven samen te voegen tot één onderneming. In april 1999 is Sander tot de maatschap toegetreden op het moment dat zijn vader kwam te overlijden. In aanvang is het bedrijf onder de naam Maatschap Cordes-Winter naar buiten toe getreden, maar bij de overname van de “jonge” generatie in 2006 is de naam veranderd in Agro Giethoorn. De gedachte achter de samenvoeging is kostprijsbeheersing, efficiency, werkplezier en continuïteit. Met ongeveer 450 hectare grond in gebruik, 16 miljoen kilo aardappelen per jaar, 1,4 miljoen vleeskuikens per jaar, 2 biogasinstallaties met een totaalvermogen van 2,8 MWh elektrische energie en gemiddeld 10 medewerkers is Agro Giethoorn gegroeid tot een innovatief miljoenenbedrijf.

 

Agro Giethoorn

Adres Jan van Nassauweg 16
8355 VA GIETHOORN
 Telefoon (0521) 371206
 Website www.agrogiethoorn.nl
 E-mail info@agrogiethoorn.nl

Meer berichten

NIEUWS

Winnaar Circulair Ondernemen Award 2022 bekend

ZWOLLE – Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW bij de Agnietenberg, is de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2022 bekendgemaakt door de twaalfjarige Myla. Rob