Rabobank | Circular Economy Challenge

Deel dit bericht

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen. De Circular Economy Challenge van Rabobank Regio Midden Oost Nederland is een initiatief om ondernemers te helpen zich te ontwikkelen tot circulaire ondernemers.

Kansen
Sinds 2014 organiseren we de Circular Economy Challenge voor bedrijven met circulaire ambities. Het doel van de Circular Economy Challenge is het in kaart brengen van circulaire kansen voor regio’s en voor individuele bedrijven, waarbij ondernemers worden samengebracht om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken om hun circulaire ambities te realiseren.

De Circular Economy Challenge bestaat uit:

  • Een regioscan
  • Een bedrijfsscan
  • Diverse workshops
  • Een circulair actieplan

Samenwerking met Copper8 en KPMG
Om de Circular Economy Challenge zo effectief mogelijk te maken, zijn we een samenwerking aangegaan met Copper8 en KPMG. Copper8 zet haar netwerk, kennis en actieve matchmaking-mogelijkheden in om ondernemers te begeleiden tijdens de uitdagingen. KPMG is betrokken bij de analyses die worden uitgevoerd in het kader van de regio- en bedrijfsscans.

Toegevoegde waarde voor ondernemers
Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat de Circular Economy Challenge een grote meerwaarde heeft voor ondernemers. Het stimuleert hen om circulair te ondernemen, geeft hen toegang tot nieuwe circulaire netwerken en maakt van verschillende bedrijven belangrijke koplopers voor hun regio’s.

Investering
De Circular Economy Challenge vraagt een investering van € 6.500,- excl. BTW. Voor het gehele traject dat ongeveer 9 maanden duurt. VNO-NCW neemt als partner van dit programma een deel van de investering voor zijn rekening. Vanuit het project ‘Rond Ondernemen’ welke wordt gefinancierd door Regio Deal Zwolle, stelt VNO-NCW € 2.500,- beschikbaar voor deelname aan deze Challenge. Hierdoor wordt de investering voor deelname aan het programma uiteindelijk € 4.000,- excl. BTW per deelnemer.

Aanmelden of meer informatie
Aanmelden of meer informatie over de Circular Economy Challenge? Neem dan contact op met Annette Kremers, Adviseur Marketing, Communicatie & Coöperatie via (06) 20233058 of met Martin Breunissen, Accountmanager Grootzakelijk via Martin.Breunissen@rabobank.nl

Klik hier voor de: Flyer Circular Economy Challenge

Meer berichten

NIEUWS

Rabobank | Circular Economy Challenge

Circulair ondernemen vraagt van ondernemers een nieuwe manier van denken, waarbij ze over de grenzen van hun eigen bedrijf heen kijken en samenwerken met anderen.