Op de campus van Deltion zijn tal van duurzame voorzieningen te vinden die de toewijding aan duurzaamheid onderstrepen. Onder het gebouw bevindt zich een geavanceerd warmte-koudeopslagsysteem dat zorgt voor de verwarming en koeling van de panden. Het grijswatersysteem, waarmee de toiletten worden gespoeld met regenwater, draagt bij aan het streven naar efficiënt watergebruik. Het verzamelde regenwater wordt opgeslagen in de buffervijver bij de hoofdingang. Het ‘groene’ dak van de parkeergarage, bedekt met planten, draagt bij aan de beheersing van wateroverlast tijdens zware buien. Bovendien is in samenwerking met de gemeente Zwolle besloten gezamenlijk te onderzoeken of aansluiting op het warmtenet via geothermie technisch en financieel haalbaar is voor Deltion.
In de opleidingen besteedt Deltion steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Modestudenten werken aan projecten rond duurzame mode, terwijl bouwstudenten zich bezighouden met circulair bouwen en het gebruik van gerecyclede bouwmaterialen. Derdejaars autotechnici nemen deel aan een waterstofproject om hen vertrouwd te maken met alternatieve energiebronnen. Op deze manier introduceert Deltion hun studenten aan diverse facetten van duurzaamheid en inspireren ze hen tot bewuste keuzes in hun vakgebied.
Ook in de bedrijfsvoering staat duurzaamheid steeds centraler. Deltion streeft ernaar om goederen en diensten op duurzame wijze in te kopen. Het effect op people, planet en profit is standaard geïntegreerd in de aanbestedingsprocedures. Zo zijn de koffiemachines vervaardigd van 95% afbreekbaar materiaal. Daarnaast maken ze uitgebreid gebruik van ledverlichting met bewegingssensoren en scheiden ze ons afval waar mogelijk.