Jan-Ernst van Driel

Algemeen bestuurslid

In mijn optiek dient ondernemen vanuit een duurzaam perspectief te gebeuren. In die transitie bevinden wij ons nu en daar wil ik graag aan bijdragen. Als mens en vanuit de onderwijsorganisatie waar ik werkzaam ben, het Deltion College.

Bij het Deltion College leiden wij studenten op voor meer dan 200 beroepen. De 17 SDG’s vormen hierbij een leidraad. In elk van deze 200 beroepen geven we onze jonge en volwassen studenten het duurzaam denken en handelen mee. Zo dragen wij bij aan het ontstaan van een duurzame generatie.

Grondstoffen zijn eindig en wij moeten ons gedrag aanpassen als we een leefbare wereld voor de volgende generatie willen achterlaten. Ik draag hierin het gedachtegoed dat we als mensheid deze aarde wel mogen lenen, maar dan ook weer mooier of beter moeten achterlaten. Duurzaam en circulair ondernemen is daar onlosmakelijk mee verbonden. Circulair is duurzaam maar duurzaam is meer dan circulair.

In mijn ogen kan DORZ voor ondernemers het verschil maken door te duiden welke stappen zij kunnen en soms ook moeten zetten om hun bedrijfsactiviteiten duurzaam en circulair uit te voeren. Door te leren van andere ondernemers, kennis te delen, toekomstperspectief te bieden en gezamenlijk op te trekken in de regio Zwolle, groeien we naar een positieve energie-omgeving. Als bestuurslid van DORZ kan ik met mijn achtergrond bijdragen aan deze doelen. Dat vind ik belangrijk.