Erik van de Worp

Algemeen bestuurslid

Als maatschappij hebben we een systeem gecreëerd dat niet klopt. Het is vervuilend en verspillend en er liggen allerlei problemen op de loer. De circulaire economie is een belangrijk middel om verspilling van waardevolle grondstoffen tegen te gaan, en vervuiling te verminderen. Daarmee speelt het dus een grote rol in het verbeteren van ons economisch systeem. Ik wil vanuit DORZ mijn steentje eraan bijdragen om die verandering te realiseren en een duurzame en volhoudbare toekomst in te gaan met elkaar.

Het is belangrijk dat goede voorbeelden uitgelicht worden. En dat ondernemers hun verhaal kunnen delen in een omgeving met andere ondernemers die gemotiveerd zijn om met oog voor de toekomst te ondernemen. DORZ biedt dat podium in onze regio en kan vandaaruit nieuwe verbindingen faciliteren en blijvend aandacht creëren voor duurzame ontwikkelingen. Het doel daarbij is niet het wijzen op de problemen, maar het samen bedenken en uitwisselen van de mogelijkheden.

Ik zet me bij DORZ in als verbinder tussen bedrijven, en hou me ook bezig met de activiteitenkalender. We bedenken en organiseren activiteiten voor onze deelnemers. Zo werken we bijvoorbeeld mee aan het jaarlijkse programma van de Zwolse Dag van de Duurzaamheid.

In mijn dagelijkse werk ben ik projectmanager circulariteit bij Schagen Groep. Daar ben ik elke dag bezig met het meer circulair en duurzaam krijgen van ons bouw- en infrabedrijf, van conceptmatige plannen tot concrete uitvoering. Die kennis en mijn contacten neem ik mee in mijn rol als bestuurslid bij DORZ.