Bert Egberts

algemeen bestuurslid

Duurzaam en circulair ondernemen is een must naar de nabije toekomst toe. Het moet echt anders! We moeten bewuster en zorgvuldiger omgaan met het klimaat, onze wereld en onze samenleving. Dat betekent onder meer werken aan producten en met materialen met een lange levensduur en een hoge mate van recyclebaarheid. Ik denk dat bedrijven op termijn geen bestaansrecht hebben als ze daar niet maximaal voor gaan.  


Ik ben in maart 2022 gestart in mijn rol als bestuurslid bij DORZ. Ik ben trots dat ik deel van dit initiatief mag uitmaken. Samen zetten we duurzaamheid en circulariteit nog nadrukkelijker op de agenda van ondernemers, daar maak ik mij sterk voor. Dat doen we door ondernemers wakker te schudden, en meer bewustwording te creëren. Zo pakken we de rol van aanjager in de regio op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

 

Als ondernemer ben ik hier zelf ook volop mee bezig. In mijn bedrijf B+K Alusystemen b.v. in aluminium maatwerk voor de bouw. BKAlu, produceert en monteert aluminium maatwerk voor vele bouwprojecten in het hele land. Met BKAlu zijn we onderdeel van de samenleving, en het is logisch dat er van ons een serieuze bijdrage aan deze samenleving wordt verwacht. Dat doen we door producten te ontwikkelen en adviseren die een lange levensduur hebben en na toepassing ook weer demontabel en remontabel zijn, dus herbruikbaar. Verder is aluminium een product wat zonder kwaliteitsverlies prima recyclebaar is. We proberen hierin voorop te lopen en de ontwikkelingen in de bouwsector aan te jagen. We kijken daarbij ook naar een zo laag mogelijk energieverbruik in productie en proces. Ons moderne bedrijfspand is daar een mooi voorbeeld van. Dat is gas-loos en zelfs energiepositief.

Ik voel me verplicht om een goede plek voor de volgende generaties achter te laten. De bouwsector moet nog grote stappen maken, maar heeft veel potentie om hieraan een grote bijdrage te leveren. Mijn kennis en ervaring van circulariteit en duurzaamheid ga ik bij Stichting DORZ inzetten voor andere ondernemers die hiermee aan de slag willen gaan.