Wehkamp

Deel dit bericht

Het bedrijf werd in 1952 als ‘Wehkamp’s Fabriekskantoor’ opgericht door Herman Wehkamp in Slagharen. De artikelen, aanvankelijk matrassen en bedtextiel, werden door de klanten per post besteld naar aanleiding van advertenties in radiobodes en damesbladen. Nu, anno 2016, is wehkamp.nl de grootste lifestyle webwinkel van Nederland. 

Eind 2013 is gestart met de bouw van ‘s werelds grootste geautomatiseerde distributiecentrum: het Logistiek Service Centrum (LSC) van Wehkamp. Het LSC is gerealiseerd aan de rand van Zwolle, op bedrijventerrein Hessenpoort, aan de A28. Het LSC heeft een totaal oppervlakte van ca. 32.000 m² aan distributieruimte en zo’n 2.200 m² aan kantoorruimtes en andere ondersteunende ruimtes. De totale oppervlakte van het terrein meet ca. 66.000 m². De bouwplaats is door de aannemer zo duurzaam mogelijk ingericht; tijdens het hele bouwproces stond duurzaamheid voorop. Dit betekende onder meer sturen op afvalmanagement, beperken van energie- en waterverbruik en maatregelen nemen ter voorkoming van schade als gevolg van fijnstof. Daarnaast voorziet het dak van het pand, het grootste zonnepanelenveld van Nederland, in 40% van de energiebehoefte. Het LSC is vanaf 23 september 2015 in gebruik genomen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor Wehkamp erg belangrijk. De ambities reiken verder dan alleen werken aan een duurzaam online warenhuis. Zo kregen we bijvoorbeeld in 2012 als eerste online retailer de ‘Lean & Green Award’, zetten we in ons online warenhuis een ‘Fair Fashion Platform’ op, kunnen kopers van matrassen hun gebruikte matras retour sturen voor recycling en is er voor medewerkers een ‘Green Lease’ beleid. Dat doen we aan de hand van een MVO-beleid waaraan een grootschalige update is doorgevoerd.

Vanuit het MVO beleid vertalen we dit ook in een duurzaam, nieuw distributiecentrum. Door het afsluiten van een huurcontract voor een langere periode hebben we veel invloed op de duurzame ontwikkeling van het gebouw gehad; enerzijds op de ontwikkeling van het casco, maar ook op het ontwerp van het inbouwpakket, de toe te passen (duurzame) technieken zoals warmte-koude opslag (wko), zonne-energie en de toe te passen materialen, verwerkingstechnieken en vrij indeelbare kantoorruimten. Anderzijds is er ook veel aandacht besteed aan een kwalitatief goed werkplekklimaat en bedrijfsrestaurant. Verder is voorzien in specifieke bezoekersfaciliteiten en is er gewerkt aan optimalisatie van de bereikbaarheid en sociale veiligheid van de locatie.

Wehkamp – onderdeel van RFS Holland Holding

Adres Paderbornstraat 21
8028 NB ZWOLLE
 Telefoon (038) 497 3330
 Website http://www.rfshollandholding.com
 E-mail avdaalen@rfshollandholding.com

Meer berichten

NIEUWS

Winnaar Circulair Ondernemen Award 2022 bekend

ZWOLLE – Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW bij de Agnietenberg, is de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2022 bekendgemaakt door de twaalfjarige Myla. Rob