Lune

Deel dit bericht

De samenleving vraagt om duurzaam afval scheiden. Lune biedt futureproof oplossingen voor alle geledingen van die samenleving. Van overheden en gemeenten tot bedrijven en instellingen. Van scholen en universiteiten tot luchthavens en ziekenhuizen. Want precies daar kunnen wij met onze aanpak het verschil maken. Hoe en waarom?

Tegenwoordig onderkent iedereen het nut van een circulaire economie, waarbij producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt en waardevernietiging wordt voorkomen. Ook bij Lune zetten we vol overtuiging in op circulariteit. In woord én daad! Zo produceren we sinds 2013 al de eerste Cradle2Cradle afvalbak ter wereld. Daarnaast hebben we grote stappen gezet op het gebied van circulariteit. Ons volledige productprogramma is erop aangepast en het materiaalgebruik hebben we aanzienlijk kunnen terugdringen. Mede hierdoor zijn we een van de koplopers in Nederland die circulariteit nu al volop in de praktijk toepast. Een echte circulaire pionier dus.

Ons streven is om producten, onderdelen en grondstoffen/materialen zo hoogwaardig mogelijk te hergebruiken. Daarbij kijken wij én onze toeleveranciers meteen al circulair naar design en productie. Zo kunnen we vaak relatief eenvoudig een product upgraden en repareren, waardoor het gegarandeerd futureproof is. Ook kunnen gebruikte onderdelen meestal nog prima worden opgeknapt (refurbish) en ingezet in andere, nieuwe producten (re-use). Géén recycling dus, want de toegevoegde waarde van deze onderdelen blijft gewoon bestaan.

Duurzaam afval scheiden is niet alleen een kwestie van de juiste afvalbakken, maar vooral van een manier van denken en doen. Met als doel om uiteindelijk samen heel Europa bewust met afval te laten omgaan. Daarbij vinden we elke organisatie – klein of groot – even belangrijk. Want ook één geplaatste afvalunit levert al een bijdrage aan meer duurzaamheid. We houden de drempel dan ook bewust zo laag mogelijk. Nog voordat u überhaupt een bak bestelt of plaatst, bekijken we uw situatie grondig en komen we met een advies op maat. Als u vervolgens voor Lune kiest, kunt u rekenen op uitgebreide ondersteuning en begeleiding – voor, tijdens en na implementatie. Ook zorgen we met u voor heldere communicatie binnen uw organisatie, zodat iedereen snel vertrouwd raakt met duurzaam afvalmanagement. Onze aanpak is gebaseerd op onze 4 kernwaarden: design, efficiency, circulariteit en expertise.

Meer berichten

NIEUWS

Winnaar Circulair Ondernemen Award 2021 bekend

ZWOLLE – Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW op havezathe Den Alerdinck, is de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2021 uitgereikt door Trudy Huisman, voorzitter