GDF SUEZ Energie NL (ENGIE)

0
13

Onze vormen van energie veranderen. GDF SUEZ verandert mee en wordt vanaf 1 januari 2016 langzaam maar zeker ENGIE. De energietransitie is een wereldwijde beweging: samen staan we voor de ontwikkeling van duurzame, CO2-arme energie en het terugdringen van energieverbruik. We zoeken naar efficiëntere energie-oplossingen die het dagelijks leven veranderen en doen dit onder de nieuwe merknaam ENGIE.

De verschillende bedrijven en bedrijfsonderdelen in Nederland zullen vanaf nu, maar uiterlijk in de loop van het eerste kwartaal van 2016, overgaan van GDF SUEZ op de nieuwe bedrijfsnaam ENGIE. In Nederland wijzigen naast het consumentenmerk, ook GDF SUEZ Energie Nederland als leverancier voor de zakelijke markt, Cofely en GDF SUEZ LNG Solutions (brandstof van de toekomst voor scheepvaart en wegtransport) van naam. ENGIE E&P (olie- en gaswinning in de Noordzee) is inmiddels over op ENGIE.

Onze ambities op het gebied van duurzaamheid in Europa en Nederland zijn de volgende:

  • de ontwikkeling van nieuwe activiteiten (renewable energies, energy services) l verdubbelen duurzame productiecapaciteit naar 16.000 MW per 2025;
  • optimaal rendement creëren uit bestaande posities l maximale performance en flexibiliteit van centrales;
  • bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw marktmodel voor bestaande en toekomstige activiteiten l wij zetten ons in voor de invoering van een capaciteitsmarkt. 

Verder zijn we bezig met het realiseren om de CO2-uitstoot te reduceren:

  • 2006: windmolenpark Delfzijl 29 MW, geen CO2;
  • 2009: windmolenpark Eemscentrale 27 MW, geen CO2;
  • 2011-2013: ingebruikname Maxima-centrale. Sluiten grootschalige productie Centrale Bergum, Centrale Harculo en Eems 20 30% hoger rendement 30% minder CO2;
  • 2014-2015: herontwikkeling bedrijfsterreinen (zonneparken (Nijmegen en Zwolle), Groene Delta, etc.);
  • 2015: Ingebruikname kolen(-biomassa)centrale Rotterdam Sluiting kolen(-biomassa)centrale Nijmegen 20% hoger rendement 20% minder CO2-uitstoot 50% minder NOx-uitstoot.

 

GDF SUEZ Energie Nederland (ENGIE) 

Adres Grote Voort 291
 8041 BL ZWOLLE
 Telefoon(088) 769 29 00
 Websitehttp://www.gdfsuez.nl
 http://www.engie.nl
 E-mailinfo@gdfsuez.nl
 info@engie.nl

Geef een reactie