Countus accountants + adviseurs

Deel dit bericht

Ooit, in 1924, begon Countus als coöperatie van boeren en tuinders. Een organisatie van gedreven ondernemers die begrepen dat ze samen meer zouden bereiken dan alleen. Nog steeds gelooft Countus in de kracht van samenwerking. De organisatie deelt zijn kennis en visie, zijn netwerk en ideeën met klanten in uiteenlopende sectoren. 

In de vorige eeuw was de winst van de leden de winst van de coöperatie en andersom. Al is Countus nu geen coöperatie meer, het gedachtegoed is onveranderd. De beste winst die de organisatie kan maken, is winst voor zijn klanten. Winst voor de maatschappij.

In die overtuiging doet Countus zijn werk, voor sommige klanten al generaties lang. Countus denkt met hen mee, kijkt vooruit, helpt hen richting te kiezen, houdt het doel in het vizier. Wat er ook op hun pad komt. Zo kennen klanten Countus: als een betrouwbare partner  bij bedrijfsbrede uitdagingen en specifieke vraagstukken op onder meer fiscaal-, juridisch, administratief, boekhoudkundig, personeelsmanagement- en financieringsgebied.

Onderdeel van het DNA is dat Countus niet streeft naar een maximalisatie van winst. De organisatie kent geen partnerstructuur, maar werkt vanuit de filosofie dat er een gezonde winstgevendheid behaald dient te worden voor de continuïteit van het bedrijf. Dat betekent ook dat iedereen bij Countus kan participeren in de organisatie.

De afgelopen jaren is duurzaamheid bij Countus steeds meer dagelijks werk geworden. Via zijn klanten komt de organisatie veel in aanraking met duurzaamheidsvraagstukken. Maar duurzaamheid is ook nauw verweven in de bedrijfscultuur, vertelt directeur Peter van de Streek in een interview met DORZ.

 

Countus accountant + adviseurs

Adres Dokter Stolteweg 2
8025 AV ZWOLLE
 Telefoon (038) 455 26 00
 Website http://www.countus.nl
 E-mail info@countus.nl

Meer berichten

NIEUWS

Winnaar Circulair Ondernemen Award 2022 bekend

ZWOLLE – Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van VNO-NCW bij de Agnietenberg, is de Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle 2022 bekendgemaakt door de twaalfjarige Myla. Rob