log in

Laatste nieuws

Halvefinalisten MVO Award bekendgemaakt

Speciaal Halvefinalisten MVO Award bekendgemaakt

Biohorma (Elburg), Coop Koetsier (Ruinerwold), Cycloon (Zwolle), Form International (Hattem), Houtwerk Hattem en Scania Production (Zwolle) zijn na een stevig juryberaad uit de bus gekomen als halvefinalisten van de MVO Award Regio Zwolle. Deze bedrijven mogen op 10 oktober hun MVO-verhaal pitchen tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

 

Aanmeldingen van hoog niveau

Het startschot van de allereerste jurybijeenkomst werd gevormd door de officiële overhandiging van de wisselbokaal door Ellen Zandveld van Flokk (voormalig BMA Ergonomics), de winnaar van 2015, aan de jury. Vervolgens was het aan de jury om een selectie te maken uit de vele aanmeldingen voor de MVO Award Regio Zwolle 2017. Het hoge niveau van de aanmeldingen maakte de keuze van de zes halvefinalisten een lastige. De bedrijven zijn onder meer getoetst op de aandacht voor circulariteit in de bedrijfsvoering en wijze waarop medewerkers worden betrokken bij de MVO-ambities van het bedrijf.

 

Pitches en bedrijfsbezoeken

De MVO Award Regio Zwolle 2017 kende een recordaantal van ruim 60 nominaties. Een signaal dat MVO leeft in de regio! Tijdens de bijeenkomst op 10 oktober krijgen de zes geselecteerde bedrijven welgeteld 3 minuten voor een inspirerende pitch van hun MVO-verhaal. Op basis van de pitches zal de jury drie finalisten uitroepen, waar de jury een bedrijfsbezoek aflegt. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW en MKB Regio Zwolle op 11 januari 2018 zal de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt worden.

 

Kundige jury

Stichting DORZ heeft ook voor deze editie van de MVO Award Regio Zwolle 2017 gezorgd voor een kundige jury:

  • Annemieke Traag (voorzitter), gedeputeerde energie, milieu en Europa voor de Provincie Overijssel;
  • Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en commercieel directeur van Unica Groep;
  • Edwin Peterman, bestuurslid MKB Regio Zwolle en eigenaar HAED;
  • Inge Grimm, lid College van Bestuur Christelijke Hogeschool Windesheim;
  • Ellen Zandveld, business controller bij Flokk, winnaar MVO Award Regio Zwolle 2015;
  • Bram van de Kam, bestuurslid DORZ en advocaat bij Benthem Gratama advocaten.

De jury wordt inhoudelijk ondersteund door Sander Zondervan, MVO-specialist bij Zienergie.

 

Wilt u erbij zijn?

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van de pitches? Meld u dan via DEZE LINK aan voor deze bijeenkomst! De halve finale vindt plaats bij Windesheim Zwolle.