log in

Laatste nieuws

Winnaar Mobiliteitsbattle Zwolle | Kampen

Speciaal Winnaar Mobiliteitsbattle Zwolle | Kampen

De battle is gestreden! Peter van de Streek, bestuurslid van DORZ, mag zich de individuele winnaar van de Mobiliteitsbattle Zwolle | Kampen 2015 noemen. Met een prachtige score van een 9,5 was hij de beste van de 62 deelnemers. Hij ging naar huis met een heuse Roetz-Bike. Deze moderne stadsfiets worden in een sociale werkplaats gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede frames.

Bewuster rijden

Van de vijf deelnemende teams is Thorbecke uitgeroepen tot winnend team. Een half jaar lang hebben is er gestreden om zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits te mijden. De teams hebben ruim 925.000 kilometer afgelegd. Met alle tips om bewuster te rijden en vaker de auto te laten staan heeft dit geresulteerd in een gemiddelde brandstofbesparing van 9,4%. Oftewel een besparing op de brandstofkosten van € 7.250.

Bekendmaking: najaar 2016 nieuwe Mobiliteitsbattle van start

Meer mensen die slimmer gaan rijden. Dat is het motto. Na dit succes ligt een nieuwe editie van de Mobiliteitsbattle natuurlijk voor de hand . Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad en duurzaamheidsadviesbureau Zienergie slaan opnieuw de handen in één. Dit najaar start een nieuwe editie om nog meer brandstof te besparen en de spits te mijden. Zo wordt ook de bereikbaarheid op het wegennet in de regio verbeterd. “We hopen nieuwe organisaties voor de editie te mogen verwelkomen, de inschrijving is nu geopend! De motivatie en het enthousiasme dat de deelnemers uit deze Battle halen is uniek.”, zegt Sander Zondervan, één van de projectleiders van de Mobiliteitsbattle.