log in

Laatste nieuws

Is de elektrische auto de toekomst?

Speciaal Is de elektrische auto de toekomst?

De meerderheid van de Nederlanders staan er positief in als het gaat om elektrisch rijden. Dit blijkt uit dat de aantal laadpalen in Nederland groeit, ieder automerk nu inmiddels een eigen elektrisch model op de markt heeft staan en daarnaast is Nederland een niet al te groot land, dus de afstanden in Nederland zijn ideaal voor een elektrische auto.

Elektrisch rijden is milieu vriendelijker en hierdoor wordt het ook makkelijker om aan de Europese uitstooteisen te voldoen. Hierbij kan je ook denken aan de gezondheid van de mens.

Elektriciteit wordt steeds meer opgewekt uit de wind en de zon. Maar hoe hard het waait en hoe sterk de zon schijnt heeft veel invloed over hoeveel elektriciteit er kan worden geleverd. Om die schommelingen te voorkomen is het zelfs mogelijk om in de toekomst aan je elektrische auto te verdienen. Energiebedrijven kunnen dan hun overschot aan wind of zonne-energie tijdelijk opslaan in de accu van jouw elektrische auto.

De aanschafprijs van een elektrische auto is voor de meeste mensen nog te duur. En dat komt grotendeels door de dure batterij die erin zit. En daarentegen kan je maar 150 kilometer met een volle accu rijden. Daarom komen dit jaar alle grote auto merken met een upgrade in de batterij van de auto. Maar zou de overheid een handje kunnen helpen om de aanschaf van elektrische auto’s aantrekkelijker te maken? Er zou bijvoorbeeld een aanschafsubsidie op elektrische auto’s voor particulieren kunnen komen.

Er worden heel veel oplossingen, door verschillende partijen, verzonnen om elektrische auto’s aantrekkelijker te maken voor iedereen. Is het mogelijk dat we over 10 jaar allemaal in elektrische auto’s rijden?

 

 

Bron: Trouw