log in

Laatste nieuws

Laatste zes kandidaat finalisten voor de MVO Award Regio Zwolle zijn bekend

Welke onderneming mag zich, als opvolger van Wezenberg Transport uit IJsselmuiden, de komende twee jaar ‘de beste maatschappelijk verantwoorde onderneming’ van de regio Zwolle noemen?

De MVO Award Regio Zwolle beloont bedrijven in de regio Zwolle die een voortrekkersrol nemen in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De MVO Award is voor bedrijven die nut en noodzaak zien om hun bedrijfsvoering af te stemmen op samenleving en milieu, en die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn. Inmiddels zijn door een onafhankelijke jury uit ruim 50 genomineerden 6 bedrijven geselecteerd die kansen maken op MVO Award Regio Zwolle 2015. De geselecteerde bedrijven zijn uitgenodigd om te pitchen over MVO tijdens het event ‘Klaar voor de Toekomst?!’ dat plaatsvindt tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober 2015.

Geselecteerde bedrijven pitchen over MVO

De geselecteerde bedrijven in willekeurige volgorde zijn:

  • BMA Ergonomics
  • Van Werven infra & recycling
  • Zalsman
  • IKEA Zwolle
  • Agro Giethoorn
  • Krinkels Zuidwolde

De zes bedrijven pitchen over MVO binnen hun organisatie tijdens de ‘Dag van de Duurzaamheid’ (9 oktober 2015), waarna de drie finalisten via een jurystemming bekend worden gemaakt. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking van de MVO Prijs Regio Zwolle 2015 vindt plaats tijdens de grootse nieuwjaarsreceptie van VNO/NCW. De winnaar ontvangt volop regionale publiciteit en een door studenten van ArtEZ vervaardigde trofee.

‘Klaar voor de Toekomst?!’

De pitches vinden, niet geheel toevallig, plaats tijdens het event ‘Klaar voor de Toekomst?!’ op 9 oktober 2015. Het event staat helemaal in het teken van duurzaam ondernemen. Wat is het geheim van duurzaam ondernemen? Hoofdspreker tijdens dit event is Hans Peter Benschop (Trendbureau Overijssel). Hij probeert feit en mythe rond ontwikkelingen naar duurzaamheid te ontwarren: van waarden tot geopolitiek, van ruimtelijke tot politieke trends.

De MVO Award Regio Zwolle 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Zwartewaterland en Rabobank IJsseldelta.